Schatten Uitslagen

Ieder jaar tijdens het zomerfeest kan er “geschat” worden.

In vroeger jaren was het altijd het gewicht van een varken, welke het hele weekend vaak op het veldje verbleef, maar door ziektes als varkenspest en andere dierenziektes, mocht dit allemaal niet meer.

Varianten
Vandaar dat er al vele varianten zijn ontstaan in de loop van de jaren op het raden van gewichten of het schatten van iets anders. Zo moesten er al eens gewichten geraden worden van keien op een wagen, het totale gewicht van de zeskampcommissie, het gewicht van de zeskampcommissie op een vrachtwagen, maar ook hoeveel erwten er in een pot zaten, hoeveel touw er om de getoonde Olympische ringen zat, de lengte van het touw in een glazen bak, de buikomvang van de zeskampcommissie enz. enz. De zeskampcommissie is vrij creatief in het bedenken van nieuwe te schatten dingen en ook dit jaar hadden ze weer iets nieuws bedacht.

Boom + personen
Vorig jaar is een enorme eikenboom omgewaaid bij de familie Hoven in de tuin, en toen kwam het idee, om de boom, samen met de hele organisatie, oftewel 15 mensen in totaal, nl. de 5 mensen van de werkgroep 50 jaar DBL, de 7 leden van de zeskampcommissie en de 3 personen van de markcommissie samen te wegen en dit door de bezoekers van het feest te laten schatten.

organisatie langelo 007

Prijzen
En de prijzen logen er niet om.
De 1e prijs een rondvlucht van maar liefst 45 minuten vanaf Eelde.
De 2e prijs een minuut gratis winkelen bij Supermarkt Coop Spithost in Norg.
De 3e prijs een dinercheque bij Restaurant Karsten in Norg.

4249,50
Het hele weekend kon er geschat worden en op de zondagmiddag werden de prijzen bekend gemaakt. Het totale gewicht was 4.249,50 kilogram. De boom op wielen was 2.880 kilogram en de 15 personen wogen gezamenlijk 1.369,50 kilogram.

3 prijzen
Tijdens de controle van de geschatte gewichten, waren er 4 personen die het aantal van 4250 kilogram hadden geschat, oftewel allemaal zaten ze er een halve kilo naast. Maar ja, er zijn geen 4 eerste prijzen, dus moest er geloot worden, wat dus betekende dat er 1 iemand zonder prijs naar huis zou gaan. Maar ja, dat was dan niet anders.

Loten
4 lootjes werden in een hoed gedaan, en om de beurt moesten de beste schatters van het feest een lootje trekken.

Vlnr: Etty Hartlief, Regina Bosma (voor haar vader Hendrik Dussel), Henk Bosma, Jannes Kuipers (organisatie) Karin de Roode.

Vlnr: Etty Hartlief, Regina Bosma (voor haar vader Hendrik Dussel), Henk Bosma, Jannes Kuipers (organisatie) Karin de Roode.

Hierbij was Etty Hartlief-Aukema uit Norg het meest gelukkig, want zij mag een rondvlucht gaan maken vanaf Eelde.
De 2e prijs, 1 minuut gratis winkelen ging naar Henk Bosma uit Zuivelde. De 3e prijs, de dinercheque ging naar Karin de Roode ook uit Norg. En Hendrik Dussel uit Norg, die ook 4250 kg had geschat, helaas, voor hem was er geen prijs, alleen de wetenschap dat hij toch wel heel goed gewichten in kan schatten. Maar, misschien neemt schoonzoon Henk Bosma wel wat lekkers voor hem mee tijdens het gratis winkelen.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd, en veel plezier met jullie prijs!

 

1e prijs winnaar Etty Hartlief-Aukema

1e prijs winnaar Etty Hartlief-Aukema

 

2e prijs winnaar Henk Bosma

2e prijs winnaar Henk Bosma

 

3e prijs winnaar Karin de Roode

3e prijs winnaar Karin de Roode

 

Helaas pakte Regina Bosma-Dussel het verkeerde lootje.

Helaas pakte Regina Bosma-Dussel het verkeerde lootje.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.