Buurtsportdag 19 juni a.s.

Weten we het nog? Vorig jaar werd er in Norg een Buurtcompetitie gehouden. Alle buurten en dorpen van de voormalige gemeente Norg streden tegen elkaar in verschillende disciplines, zoals waterpolo, voetbal, korfbal, volleybal, jeu de boule, klaverjassen, fietsen en een quiz.Beweegdorp Norg

En onder de bezielende leiding van de buurtburgemeesters Ria Kuipers en Janneke Hoven, won Langelo deze competitie, en werd er op een zondagmiddag met alle sporters gebarbecued.

Buurtsportdag
Dit jaar gaan ze weer een competitie houden tussen alle buurten en dorpen, maar dit jaar niet in een competitie die over het hele jaar loopt, maar alles op 1 dag, de “Buurtsportdag”.
Deze Buurtsportdag, of eigenlijk middag, wordt gehouden op 19 juni aanstaande, met aan het eind van de dag een Mega-Buurt-BBQ. Hier kan iedereen die zich van te voren op heeft gegeven, aan meedoen. En dat hoeven niet alleen sporters te zijn, hier geldt, hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Hoe ziet deze Buursportdag eruit?

De Buurtsportdag is een initiatief van “Beweegdorp Norg” en deze Buurtsportdag in het bijzonder, wordt weer geregeld door Afien Baving-Auwema, die weer ontzettend veel werk in de voorbereiding heeft zitten.

De algemene spelregels zijn wel een beetje anders dan vorig jaar. Vorig jaar mocht je zelf weten hoeveel teams je voor ieder onderdeel inzette, dit jaar mag je voor ieder onderdeel maximaal 2 teams afvaardigen, anders kan de competitie niet in 1 middag worden gespeeld.

Welke spelen zijn er allemaal?

Het programma begint om 12.30 uur in Langelo, omdat Langelo vorig jaar heeft gewonnen.
Hier begint een hardloopestafette. En het principe is “Kop over kop”. De eerste loper start bij Hoven landbouwmachines en loopt plm. 6 kilometer. Nummer 2 sluit aan na 1,5 kilometer, de 3e loper sluit aan na 3 kilometer, en de laatste loper na 4,5 kilometer. De lopers dienen met z’n vieren te finishen op de Brinkhofweide. De ploeg die als eerste met het volledige team over de finish komt heeft uiteraard gewonnen.

Om 13.00 uur, begint op de Brinkhofweide het klootschieten. 4 personen van 16 jaar en ouder mogen hier aan meedoen. Weer maximaal 2 groepen. De klootschietwedstrijd gaat over een parcours van ongeveer 5 kilometer. Het team met de minst aantal worpen wint.

Om 13.30 uur begint het klaverjassen bij café Zwaneveld. Iedere buurt moet 3 koppels aanleveren. Hier is geen leeftijdsgrens aan verbonden. Het koppel met de meeste punten is winnaar.

Om 14.00 uur zijn de kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool aan de beurt. 8 kinderen, waarvan minimaal 3 meisjes, gaan een Peanutbaltoernooi spelen. Zeg maar, softbal waarbij de bal die geslagen wordt, op een statief ligt. Omdat er niet zoveel kinderen zijn in Langelo, in de leeftijd van groep 5 t/m 8, mogen er ook vriendjes, vriendinnetjes, klasgenootjes, neefjes, nichtjes, enz. meedoen.

Om 15.00 uur begint vervolgens het “Levend tafelvoetbal”. Hier kunnen 6 personen per team aan meedoen, en wederom 2 teams per buurt. Deze competitie wordt gespeeld in 2 poules, gevolgd door finalewedstrijden. Leeftijd 12 jaar en ouder.

En als laatste begint om 17.00 uur het laatste onderdeel, waar alle teams allemaal tegelijk aan meedoen, namelijk een estafette over 60 meter. Het is een estafette die bestaat uit 6 personen, 3 dames en 3 heren. Een eis hierbij is, dat er 1 tiener, 1 twintiger, 1 dertiger en 1 veertiger aan meedoet, en 2 deelnemers met een leeftijd naar keuze. Dus ben je al 60 of nog maar 6, en je voelt je hartstikke fit! Geef je op, het is maar 60 meter!

Mega-Buurt-BBQ
Na afloop is er een gezellige Mega-Buurt-BBQ op de Brinkhofweide, waar iedereen aan mee kan doen.
Dus niet alleen de sporters, maar als je supporter bent, en je hebt de hele middag je team aangemoedigd, ook dan kun je je opgeven voor de BBQ. Maar ook als je denkt, ik wil wel eens gezellig op de Brinkhofweide barbecueën met bijna heel Norg en omstreken, ook dan ben je van harte welkom. Hier geldt gewoon, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Voor alles geldt dat je je van te voren op moet geven en wel vóór 1 juni,

óf bij

Ria Kuipers, jannesenria@hotmail.com, telf.nr. 06 – 31 67 11 92

óf bij

Janneke Hoven, janneke@hovenlangelo.nl, telf.nr. 06 – 31 50 48 11.

Voor de spelletjes geldt VOL = VOL!! Want aan alle spelen mogen maar 2 teams meedoen!!

Dus geef je zo snel mogelijk op, om teleurstelling te voorkomen!

Opgeven
Als je mee wilt barbecueën, ook dan kun je je opgeven bij Ria of bij Janneke, maar dan moet je ook gelijk betalen. Volwassenen betalen € 12,50 per persoon en kinderen t/m 12 jaar, € 5,= per kind, dit is incl. een ijsje. Op de Buursportdag ontvang je dan een polsbandje, zodat je onbeperkt kunt barbecueën. Geef bepaalde dieetwensen van te voren door, dan kan daar rekening mee gehouden worden.

Vóór 1 juni
Alle aanmeldingen, zowel voor het sporten als voor het Barbecueën moeten vóór 1 juni binnen zijn zodat de organisatie dan nog de tijd heeft wedstrijdschema’s in elkaar te draaien, en de verzorgers van de barbecue, Slagerij Huisman, COOP Spithost, Te Plek Catering en De Jufferen Lunsingh, weten dan voor hoeveel mensen ze de BBQ klaar moeten maken.

Hoogtepunt
Mensen het belooft weer een super gezellige dag te worden. En eerst dachten de buurtburgemeesters Ria en Janneke, om Langelo niet op te geven, omdat het toch wel bekend is dat je het beste kunt stoppen op je hoogtepunt…. En tja, als je eenmaal 1e bent geworden, kun je dit natuurlijk niet meer overtreffen. Maar, we weten allemaal dat Langelo ontzettend sportief is, dus proberen we gewoon die geweldige beker voor de 2e maal te veroveren! En daarbij hebben we jullie hulp nodig!

Dus schroom niet en geef je op, zowel voor de verschillende spelletjes, als wel voor de Mega-Buurt-BBQ!

Die beker moet weer naar Langelo!

De buurtburgemeesters,
Ria Kuipers
Janneke Hoven

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.