Zomerfeest / 50 jaar DBL feest vrijdag 6 juni (deel 1)

Het zomerfeest 2014, welke dit jaar in combinatie werd gevierd met het 50 jarig bestaan van Dorpsbelangen Langelo, is weer ten einde, hiervan een verslag.
In de aanloop van het feest was er door de verschillende organiserende groepen, de zeskampcommissie, de werkgroep 50 jaar DBL en de marktcommissie hard gewerkt aan een gevarieerd programma. En dat was gelukt.

Tent
Dit jaar zouden vanwege de grootte van het feest, en alle aanmeldingen die binnen kwamen voor de verschillende activiteiten, alle activiteiten plaatsvinden in een tent op het terrein tegenover café Bralts, in plaats van in het café. Een hele organisatie en veel meer kosten, omdat er nu een tent gehuurd moest worden. Maar mede door een gulle bijdrage van de NAM en door de gulle bijdragen van alle andere sponsoren, was het mogelijk, er een feest van te maken, zoals de organisatie deze voor ogen had.

Het weer
De weersverwachtingen leken hartstikke goed voor het Pinksterweekend, dus dat zat wel snor. Maar de donderdag voordat de tent opgebouwd zou worden, was de weersverwachting nog niet optimaal. Donderdag overdag werd de tent door Steenge gebracht en soms in de zon, maar dan weer een tijdje in de regen, werd deze door Steenge, m.b.v. vele handen van de organiserende groepen, opgezet. Maar al met al, en dan vooral door het rijden van de verreiker die nodig was om de spanten de lucht in te krijgen, was het veld bij de ingang aan de Westerstraat behoorlijk zacht, zelfs enigszins modderig geworden. Maar de organisatoren zijn niet voor één gat te vangen en diezelfde avond werd nog besloten dat Roelof Hofsteenge de volgende dag een dumper zand zou gaan halen, zodat deze voor de ingang van de tent gestort kon worden, en dat iedereen, zonder moddervoeten de tent en de toiletwagen in kon.

Regen
Maar ’s nachts begon het nog veel harder te regenen, en niet zo zuinig ook! De volgende dag was het veld niet alleen wat drassig, nee, het was veranderd in een complete modderpoel! Menig varken had zich graag gewenteld in deze oase van modder.
Drastische maatregelen
Hier was geen zand tegen aan te slepen, er moesten drastischere maatregelen getroffen worden! Alle mannen van de organisatie staken de handen uit de mouwen. Het water moest zoveel mogelijk van het veld gehaald worden.

Hard wordt er gewerkt aan het veld

Hard wordt er gewerkt aan het veld

Er werden gaten van zo’n 75 centimeter diep gespit in het weiland, geultjes er naar toe gegraven, zodat het water in het gat liep en was het gat vol, dan de slang van de vacuümtank erin, die de gaten leeg zoog, en zo probeerden ze het meeste water van het veld af te krijgen. Maar nog was dit niet voldoende. Er was nog maar één mogelijkheid over, de modder werd op een grote bult geschoven achter de tent, tot de vast grond werd bereikt. Hierover werd de dumper met zand gestort, die Roelof diezelfde ochtend om 6.30 uur al uit Smilde had gehaald, en Jannes had inmiddels contact gehad met Anton Bakker van de NAM, of ze misschien rijplaten konden lenen zodat iedereen met schone schoenen de tent in kon. Dit was geen probleem, en de rijplaten werden zelfs nog gebracht en gelegd.

Hulde
Zo, nu was het veld tenminste met schone en droge schoenen te betreden, maar wat een extra werk! Hulde aan de noeste werkers die het toch maar even voor elkaar kregen, door hun gezonde “boeren” verstand, het materiaal welke ze allemaal belangeloos beschikbaar stelden en het inleveren van hun vrije tijd! Chapeau!

Inrichten
Inmiddels waren Foppe en Jannie binnen in de tent begonnen met het opbouwen van hun tapinstallatie, en Hennie Lutjes en Janneke Hoven bezig met het inrichten van de tent voor, zoals het klaarzetten van de tafels en stoelen, voor de quiz van diezelfde avond.

Informeel
Maar eerst was er ’s middags nog een informele receptie voor de sponsoren. En zoals het meestal gaat met zulke gelegenheden, kwamen daar niet heel veel mensen op af, maar wel waren er 2 wethouders van de gemeente Noordenveld, enkele raadsleden en verder een afvaardiging van verschillende sponsoren.

Legpenning
Tijdens deze bijeenkomst heette Hennie Lutjes iedereen van harte welkom en bedankt alle02 De legpenning van de gemeente Noordenveld sponsoren voor hun bijdrage, waarvan het feest mede gefinancierd kon worden. Toen Hennie uitgesproken was, nam Henk Koster, wethouder van de gemeente Noordenveld het woord, en hij mocht namens de gemeente, Dorpsbelangen Langelo
03 De legpenning voor Langelo 04 de oordkonde bij de legpenning
de zilveren legpenning van verdienste van de gemeente Noordenveld aanbieden. Dit samen met een oorkonde, een mooie bos bloemen, en een waardebon.
Het bestuur van DBL was hier natuurlijk, terecht, heel verguld mee!

Dit bericht is geplaatst in jubileum. Bookmark de permalink.